Karate-do

Καράτε-do είναι μια πολεμική τέχνη που προέρχεται από την Οκινάουα, έχει τροποποιηθεί για να μετατραπεί σε έναν τρόπο ζωής. Μέχρι πριν από αυτές τις τροποποιήσεις, ήταν απλά μια ομάδα τεχνικών που επέτρεπε αυτοάμυνα χωρίς όπλα, εκτός από τα χέρια και τα πόδια. Αν και υπήρχε κάποια επιρροή της Κίνας, η ανάπτυξη ήταν ως επί το πλείστον στην Οκινάουα και συνεπώς, Ιαπωνική. Επηρεασμένη από τις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες από τα κύρια Ιαπωνικά νησιά. Μια πολεμική τέχνη που τόνισε τις φιλοσοφικές πτυχές. Αυτός είναι ο λόγος που το Καράτε είναι ένας τρόπος ζωής: Καράτε-do (do, σημαίνει τρόπο ή δρόμο). Συνδυασμένες τεχνικές Καράτε με παραδοσιακό Budo (το martial way), εισάγοντας την ουσία του Budo στην καρδιά του Καράτε. τον πραγματικό δρόμο των πολεμικών τεχνών.

Goshin-do

Goshin Do είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που χρησιμοποιεί τις ρίψεις, κλειδώματα, σημεία πίεσης & χτυπήματα για να επιτρέπουν στους ανθρώπους όλων των μεγεθών και δύναμης να χρησιμοποιούν το σώμα τους στο έπακρο για σκοπούς αυτοάμυνας. Kuniba Ryu GoshinDo είναι ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από τον Soke Shogo Kuniba, 10ο Dan του Motobu ha Shito Ryu. Μέσα από τα 50 χρόνια της εκπαίδευσής του στο σύστημα πολεμικών τεχνών. Σήμερα αυτό το σύστημα πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο από τον Soke Kozo Kuniba, γιος του μακαρίτη master, Shogo Kuniba μέσω της Kuniba Kai International, Με έδρα στην Οσάκα, Ιαπωνία.

IAIDO

Iaido είναι, ίσως η πιο φιλοσοφικά προσανατολισμένη όλων των Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, αλλά είναι επίσης ένα από τα λιγότερο κατανοητά. Ένας λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι οι πρακτικές πτυχές της τέχνης επισκιάζει την πραγματική ουσία: η τελειότητα του χαρακτήρα δέσμευση για την πολεμική πράξη. Iaido είναι πολύ περισσότερο από το να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν ένα σπαθί. Είναι πρώτα απ ‘ όλα, σχετικά με τη μη μαχητική σωματική και ψυχική πειθαρχία. Η πραγματική ουσία του Iaido είναι η έμφαση στην προαγωγή της ειρήνης μέσα σε ένα άτομο που μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σπαθί ως εργαλείο για την αυτο-πραγμάτωση.
Ωστόσο, μεγαλύτερη από την τεχνική είναι πνευματική εκπαίδευση. Iai δεν σημαίνει απαραίτητα να κόψει έναν εχθρό αλλά μάλλον να κόψεις τον εχθρό μέσα σου. Νίκη στο Iai είναι η μη εκδικητική καρδιά και την παύση των συγκρούσεων μέσα σου έτσι ο μαχητής δεν τραβάει το σπαθί. Έτσι μπορείτε να καταλάβετε γιατί το Iai παλιά ονομαζόταν “saya no uchi”, αήττητος χωρίς να τραβήξει το σπαθί. Με άλλα λόγια, Iai είναι μια διαδικασία κατάρτισης προς την ανθρώπινη τελειότητα, ποτέ δολοφονική πρόθεση, αλλά ειρηνική-minded. Η σύγχρονη σημασία της Iai είναι η ειρήνη και η ηρεμία για την ανθρώπινη ζωή. Με την ευρύτερη έννοια, Iai σημαίνει τον τρόπο της κατοικίας σε αρμονία μέσω ατελείωτης πρακτικής που αναζητούν την αρμονία με το σύμπαν.
Αυτό σημαίνει ότι Iaido δεν είναι για να μάθουν να χρησιμοποιούν ένα σπαθί για τους φυσικούς εχθρούς του, αλλά, αντίθετα, να το χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξουν μια ισχυρή κατανόηση του ποιοι είστε και πώς οι πράξεις σας επηρεάζουν τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας. Με αυτή την κατανόηση, έρχεται μια πιο ανεπτυγμένη ικανότητα να προσδιορίσει ποια στοιχεία σας σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που μπορείτε να αλλάξετε για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με το περιβάλλον σας και την κατανόησή σας για τον εαυτό σας.
Οι αγώνες που έχουμε με τους εαυτούς μας στην καθημερινή πρακτική μας συχνά αντανακλούν αυτούς που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, Iaido μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεταφορά για τη ζωή μας. Αυτοί που το καταλαβαίνουν αυτό θα βρουν την πρακτική του Iaido έναν τρόπο να αλλάξουν τον εαυτό τους και, τελικά, τη ζωή τους.

KOBUDO

Το Kobudo είναι η τέχνη των αρχαίων της Οκινάουα. Όταν οι Ιάπωνες κατέκτησαν για πρώτη φορά το βασίλειο της Οκινάουα, η ιαπωνική κατοχική δύναμη έβγαλε τα όπλα του ιθαγενούς πληθυσμού, όπως σπαθιά, μαχαίρια και δόρατα. Μόνο οι Ιάπωνες Σαμουράι είχαν το δικαίωμα να φέρουν το σπαθί. Απαντώντας σε αυτό, οι Οκινάουα ανέπτυξαν ένα μυστικό σύστημα μάχης, το οποίο τους επέτρεψε να υπερασπιστούν το φοβερό ιαπωνικό σπαθί με τα τυπικά γεωργικά εργαλεία. Το σύστημα μάχης που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας αυτά τα αγροτικά εργαλεία εξακολουθεί να διδάσκεται σήμερα ως μοντέρνο Kobudo.
Τα όπλα είναι το «Bo», «Jo» , «Sai», «Kama», Tonfa και το Nunchaku. Ένας πλοίαρχος οπλισμένος μόνο με Jo, αφού νίκησε κάποτε τον Miyamoto Mushashi, τον μεγαλύτερο ιαπωνικό ξιφομάχο που έζησε ποτέ.

Οι πολεμικές τέχνες είναι ένας τρόπος να φέρεις σε ισορροπία το μυαλό την ψυχή και το σώμα.

ΜΑΘΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ